0 212 286 60 63

Boyasız Kaporta Düzeltme

BLOG
Boyasız Kaporta Düzeltme
Boyasız Kaporta Düzeltme
20 Haziran 2016

Küçük çaplı kazalarda araçların kaportasında oluşan dar veya geniş ölçekli eziklerin boyasız bir şekilde düzeltildiği boyasız kaporta düzeltme işlemi, uzman eller vasıtası ile kusursuz bir şekilde yapılmaktadır. Eziğin veya göçüğün olduğu bölgede daha önce işlem yapılmamış olması, boyasız kaporta düzeltme işleminin tam anlamıyla başarıya ulaşmasını sağlar. Bir şekilde çekme veya ittirme ile kaporta üzerinde işlem yapan ustalar, ne kadar özel aletler kullanırlarsa kullansınlar, hasarlı bölgede daha önce bir boyama gerçekleşmişse, boyanın altındaki macunun çatlaması riski her daim vardır.

 

Boyasız kaporta düzeltme aracınızın tamponunda, kapısında, kaputunda, çamurluğunda, tavanında ve bagajında % 100’e yakın düzeltme sağlamaktadır. Aracınızda meydana gelmiş vuruklar, taş darbeleri veya kaza sonucu oluşmuş ezikler, aracınızın ikinci el değeri düşürülmeden onarılmaktadır. Böylece aracınızı satarken orijinalliğinden bir şey kaybetmemiş gibi satabilirsiniz.

 

Küçük çaplı ezik ve göçüklerde hızlı bir şekilde ustaca yapılan boyasız kaporta düzeltme, büyük ölçekli kazalarda ise aracın kaportası fazla zarar gördüğü için yapılamamaktadır. Aracınızın kaskosunu veya trafik sigortasını boyasız kaporta düzeltme işlemi için kullanabiliyorsunuz.

 

Boyasız kaporta düzeltme işlemine ek olarak boya koruma işlemini de yaptırabilirsiniz. Boyasız düzeltmeler boya ile macun çekilerek yapılan düzeltmelerden daha az maliyete sahiptir. Öpücük adı verilen ekipmanla boyaya zarar vermeden yapılan boyasız kaporta düzeltme, çukurun iç taraftan dışarıya doğru masaj adı verilen ittirme ile deformasyonun giderilmesi şeklinde yapılmaktadır.

Taş veya dolu yağması sonucu oluşan küçük çukurlukları yine içeriden ittirerek düzelten bu uygulamada gerektiği zaman, bölgenin tümüne değil, küçücük bir noktaya ufak bir makyaj ile boyanın hasar görmemesi sağlanabilmektedir.

 

Boyasız kaporta düzeltme işlemi aynı gün içinde bittiği için zamandan da tasarruf ettirmektedir. Boyasız hasar onarım, aracın değerini düşürmediği için oldukça cazip bir yöntemdir. Önce dışarıda hasarlı olan bölge işaretlenir. Daha iyi sonuç alınabilmesi için küçük nokta halindeki çukurluğun etrafı yumuşak bir çekiç ile yayılır. İçeriden sert bir cisim vasıtasıyla göçük dışarı doğru itilir. Önceden hasar görmüş küçük bölge usta tarafından düzeltilir. Ustanın ilk müdahale ettiği yerdeki küçük izler ise pasta çekilerek yok edilir. Böylece boyasız kaporta düzeltme işlemi sona erer.