0 212 286 60 63

Kaporta Göçük Düzeltme

BLOG
Kaporta Göçük Düzeltme
Kaporta Göçük Düzeltme
22 Haziran 2016

Çeşitli ekipman ve çubuklarla, hasarlı bölgenin içeriden masaj yapılarak kaporta göçük düzeltme işlemi yapılmaktadır. Özellikle kapılarda meydana gelen göçüklerde cam kısmı zarar görmesin diye özel bir ekipman cam ile kaportada müdahale edilecek yer arasına yerleştirilir. İç kısımdan müdahale edilerek dış kaportadaki göçük düzeltilmekte ve araç orijinal halde sahibine teslim edilmektedir.

 

Ustaların her türlü müdahalesinde oluşan çeşitli deformasyonlar için en sonunda müdahale edilen yere pasta çekilebilir. Araç boyanmadan  ve ikinci el değeri düşürülmeden onarılır. Büyük çaplı kazalarda kaportadaki göçüğün düzeltilebilmesi için, daha kuvvetli metotlar uygulanır. Bölgeye macun çekilir, zımparalanır ve neticesinde orijinal boyasına en yakın boya uygulanır. Bu işlem aracın ikinci el değerini düşürmektedir. Sadece zorunlu olunan durumlarda kullanılmalıdır.

 

Günümüzde gelişen teknoloji ile üretilen üstün nitelikli ekipmanlar, büyük firmalarda ve otomotiv servislerinde kaporta göçük düzeltmesi için kullanılmaktadır. Fiyatları oldukça pahalı olduğu için yalnızca büyük firmalar tarafından kullanılan bu ekipmanlar ile yapılan işlemelerin maliyeti de fazladır.

 

Boyasız kaporta düzeltmeler dolu yağması sonucu hasar gören kaportalar için kolaylıkla uygulanabilmektedir. İçeriden dışarı doğru sert bir cisimle dengeli bir şekilde ittirilerek yapılan uygulamada, fazla ittirme sonucu dışarıda oluşan kavis, yumuşak çekiçlerle eski haline getirilerek çözülmektedir. Hasar gören bölgede oluşan ufak tefek problemler ise herhangi bir iz kalmayacak şekilde pasta ile düzeltilmektedir.

 

Araçların kaporta göçük düzeltme işleminin hemen ardından aynı gün içerisinde sahibine teslim edilmesi bu işin en avantajlı taraflarından birisidir. Özellikle sıfır araçlarda göze belirgin bir şekilde çarpan ve aracın estetik görüntüsünü bozan çukurlaşma, ezik ve göçüklerde bu yöntem araç sahipleri tarafından en çok tercih edilen yöntemdir. İşlem tamamlandıktan sonra araç sahibi göçüğün olduğu yeri bulamamaktadır.

 

Kaporta göçük düzeltme boyasız yapılmak isteniyorsa, hasarlı bölgenin önceden boyanmamış olması çok önemlidir. İçeriden dışarıya doğru itme kuvveti uygulandığı için, önceden boyanan yerin altındaki macunun çatlama ihtimali çok fazladır. Bu da size ek maliyet çıkaracağı için, eğer göçüklü bölge önceden boyanmışsa, direkt olarak boyalı çözüm önerilerini dinlemelisiniz.