0 212 286 60 63

Kaza Sonrası Yapılması Gereken En Önemli İşlemler Nelerdir?

BLOG
Kaza Sonrası Yapılması Gereken En Önemli İşlemler Nelerdir?
Kaza Sonrası Yapılması Gereken En Önemli İşlemler Nelerdir?
05 Mart 2016

Pek çok araç sahibi arabalarından maksimum verimlilik almak adına rutin bakım ve kontrolleri eksiksiz yaptırırlar. Yağ kontrolü, su kontrolü, pedallar ve diğer aksamlar mutlaka çeşitli kontrollerden geçirilir. Özellikle de uzun yol öncesinde veya herhangi bir hasarın olması sonrasında oluşan ters durumlar sonucu mutlaka tamir ve bakım işlemleri yapılmalıdır. Yol öncesi bakımlar önlem olarak görülebilirken, kaza ve hasar sonrası yapılan tamir işlemleri ise oldukça maharetli ve hummalı çalışmalar gerektirir. Örneğin aracın boyasının çizilmesi, kaportanın içe göçmesi ya da benzer sorunlar usta ellere emanet edilerek giderilir. Herhangi bir arıza durumunda da aynı koşullar geçerlidir. Car-Mos bu alanda fark yaratırken etkili ve deneyimli ustaların da bu noktada en titiz çalışmaları yaptığı bilinir.

 

İçe göçüklerin oluştuğu kazalarda kaza sonrasında ilk akla gelen işlem bu göçüklerin düzeltilmesi ile ilgilidir. Örneğin göçükler düzeltilirken ustaların kullandıkları teknikler öne çıkar. Aracın markası, modeli, rengi gibi unsurlar da bu teknikleri ve malzemeleri spesifik olmaya zorlar. Hasarın durumu, araçtaki masrafın artıp artmaması, çabuk ve kolay bir iyileşmenin sağlanması gibi çok yönlü düşünülmesi gereken durumlar bu anlamda önem arz eder. Yine benzer şekilde ustanın sergilediği performans ve tecrübe de bu anlamda öne çıkar.

 

Dünyanın pek çok yerinde her kaza sonrası oluşan boya onarım işlemleri için tesisler bulunurken, bu işlemlerin en modern ve en teknolojik alanlarda yapılması sağlanmalıdır. Örneğin aracınıza lokal boya onarımı yapılacağı zaman bu tesislerdeki ileri teknoloji ile iz bırakmadan ve belli olmayan boyamalar yapılmalıdır. Dolu hasar onarımı ve diğer noktalar da bu işlemler için önem taşır.