0 212 286 60 63

Vakumla Kaporta Düzeltme

BLOG
Vakumla Kaporta Düzeltme
Vakumla Kaporta Düzeltme
24 Haziran 2016

Araç kaportasında meydana gelen ezik ve göçüklerde içeriden çubukla müdahale etmenin mümkün olmadığı durumlarda vakuma kaporta düzeltme yöntemi uygulanır. Hasarlı bölgenin arkası kapalıysa ve çubuklarla girmek mümkün değilse vakumlu düzeltme tekniği denenir.

 

Vakuma silikon sıkılarak, hasarlı bölgeye yapıştırılır ve çekilir. Eğer fazla çekilirse farklı bir aparat ile o şişkinlik giderilmektedir. Hasarlı olan bölgenin vakum veya vantuz tam yapışabilsin diye alkollü bir içerikle temizlenmesi gerekir. Vantuzlar bölgeye yapıştırılıp biraz beklenir. Daha sonra özel aparatıyla vantuzlar tutulur ve hafif darbe uygulanarak vantuzlar çekilmeye başlanır. Çekildikten sonra bölgede kalan silikonlar tekrar alkol yardımı ile temizlenir.

 

Vakumlama işleminde genelde dışarı doğru fazla çekme gerçekleşir. Bu fazla çekmeyi yine farklı bir özel aparat ile içeri doğru yayarak işlem tamamlanmaktadır. Düzeltme işlemi gerçekleştikten sonra bölge pasta yapılarak temizlenir ve hiçbir iz bırakılmaz.

 

Maliyet olarak boyalı ve boyasız metotlar arasında fazla bir fiyat farkı olmamaktadır. Ancak araç sahipleri boyasız yöntemi daha çok tercih etmektedirler; çünkü araçlarının değeri düşmemektedir. Bu şekildeki çalışmalarda araç birkaç gün serviste kalmadığı ve aynı gün teslim edildiği için gün kaybınız da olmamaktadır.

 

Vakumlar uygulanacak bölgeye göre çeşitli büyüklüklerde olabilmektedir. Küçük nokta şeklindeki eziklere küçük vantuzlar kullanılırken, daha büyük ezik ve göçüklerde daha büyük vakumlar kullanılır. Vakumla kaporta düzeltme ustaların sonuca hızlı ulaşmak ve müşteriyi memnun etmek adına sıklıkla kullandıkları yöntemdir.

 

Diğer boyasız kaporta düzeltme yöntemlerinde olduğu gibi, aracın orijinal boyasına vakumla kaporta düzeltme işlemi de herhangi bir zarar vermemektedir. Ancak eğer vakum kullanılacak yerde önceden bir darbe olmuş ve bu darbe macunlanarak, zımparalanarak ve boyanarak onarılmışsa, muhtemelen vakum işlemi sırasında boya çatlayacaktır. Bu şekildeki bir sonuç o hasarlı bölgenin yeniden boyanması anlamına gelecektir. O yüzden aracınızdaki herhangi bir darbede, bölgeye müdahale edilmeden önce lokal olarak boyalı olup olmadığını ustalara söylemenizde fayda vardır.

 

Vakumla kaporta düzeltme hızlı sonuç verdiği için hem araç sahipleri hem de ustalar açısından daha olumlu bakılmakta ve tercih edilirken avantajları göz önüne alınmaktadır.